יום שלישי, 15 בדצמבר 2009

עוגה בחושה



כנראה שאפשר למצוא הרבה פירושים להגדרה "בישול בסיסי ". לג'יימי אוליבר יש את הגירסא שלו. הסדרות שלו תמיד משעשעות ומהנות, אבל איכשהו מעולם לא התחברתי למתכונים. יש גם את ריק סטיין הג'נטלמני שחורש את אנגליה רבתי בחיפושו אחר ההרינג המעושן המושלם ואצות הביצות המוריקות. גם המתכונים שלו בסיסיים, ג'אסט אקסקוויזיט, מיי דיר.

יש לי פרוש משלי, הנה הוא.

לארוחה המשפחתית הקרובה, אני מכינה את אחד המתכונים הבסיסיים שאני הכי אוהבת. עוגה בחושה. כולם ישמחו.

אלטון בראון (שף, סלבריטאי אוכל, גורו וגבר הורס) חוזר על המנטרה שלו כמעט בכל פרק – לא לקנות כלי בישול ואפייה unitask. זאת אומרת- כלים שמתאימים למשימה אחת ומשימה אחת בלבד מוקצים. לדוגמא, אם הוא היה יודע שבמגרת הכלים שלי מונח כלי מיוחד לעקירת העלים של תות שדה, הוא בחיים לא היה מזמין אותי להשתתף בתוכנית שלו. האמת – באמת יש לי כזה (קיבלתי אותו במתנה, אני נשבעת). עוד האמת – גם לעקור עלים של תות שדה זה לא עושה משהו. ועוד האמת – לא הייתי בדרך להשתתף בתוכנית של אלטון גם ככה, כמה עצוב לי.

מה הקשר לעוגה בחושה? ובכן. עוגה בחושה. המתכון הזה גמיש באופן מיוחד. אם יש עוגה שמככבת בתור unitask, כנראה שזו היא. כל וריאציה מצליחה, המתכון הזה מנצח.

לעוגה הזאת יש שלד – קמח, ביצים וכו', ויש לה לב, לפי מצב הרוח. אפשר לבנות אותה על בסיס קפה טוב ושוקולד וקיבלתם עוגה שוקולדית עשירה יותר. אפשר ללכת על גזר ומיץ תפוזים והעוגה יותר קלה עם קריצה לבריאות. בננה עם אגוזי מלך תנעם מאוד לדודים מאמריקה, שם לעוגת בננה, כמו לסופרמן יש מקום על מדף גיבורי האומה. העוגה קלה במיוחד לאפייה וניתנת לאפייה גם כמאפינס.

קלאסי.

המתכון:
2 ביצים
½ 1 כוסות סוכר חום כהה
1 כוס שמן

ככוס וחצי של פרי או ירק או שוקולד חתוך לחתיכות בגדלים שאתם אוהבים. זה יוצא בערך 3 בננות. את הפרי או הירק צריך לקבצ'ץ' או לגרד. בכל מקרה, לא להפוך את הפרי / ירק למחית, להשאיר צ'אנקס בריאים.

¼ 1 כוסות נוזלים לפי המרכיב שלמעלה. לפירות וירקות מתאים מיץ פירות או ירקות או מים או חלב, לשוקולד מתאים אספרסו או חלב... בטח אפשר לטעות פה, אבל סביר שיצא טוב עם מה שתבחרו.

גם אפשר ומומלץ להעשיר בכחצי כוס אגוזים \ צימוקים וכו'.

1 כוס קמח תופח
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית קינמון
+ ¼ כפית מכל תבלין שמתאים – ציפורן, ג'ינג'ר...

מערבבים מרכיבים רטובים, ואז מוסיפים מרכיבים יבשים ומערבבים במינימום בחישות.

אם אתם מעדיפים לאפות בתבנית שקעים, עדיף למדוד עם סקופ קפיצי של גלידה כמויות שוות (בערך 2/3 שקע) בתוך מנג'טים לאפייה מס' 5 שמרפדים תבנית שקעים סטנדרטים גדולים ולהוציא כאשר קיסם עץ שנדקר באמצע מאפין יוצא עם פירורים לחים. יצא עם עיסה – לא מוכן עדיין. יצא יבש – הרגתם את המאפין. שיטת הבדיקה הזאת מתאימה גם לעוגה.

תבנית - אני אופה בתבנית לחם פיירקס ישנה – זאת אומרת זכוכית בגודל 20 X 10 סנטימטרים. ככה יוצא הכי רך בפנים עם קרום קראנצ'י.

אופים בתנור מחומם מראש לחום 175 מעלות כ 40 דקות. מתחילים לבדוק אם אפוי אחרי 30 דקות, זה מאוד תלוי בתנור ובתבנית שבה משתמשים.

תגובה 1:

  1. תודה רבה על המתכון הקליל והנהדר הזה! ניראה לי הניצחון בעוגה הזו זו תבנית הפיירקס הישנה שנותנת את הטעם השונה. מקווה שיצא לי אותו טעם עם תבנית הסיליקון החדשה שרכשתי.

    השבמחק